Découvrez le thème

En toute sécurité

Levensgevaarlijke oversteek bij bushalten en winkels, alleen voor fietsers! Geen zebrapad. Te snel verkeer, auto's halen in terwijl je oversteekt!

Quel est le sujet de votre idée ?

Je kan nu als fietser oversteken op 3 plaatsen: Zandstraat, bushalte, Bijvennestraat. De afstand tussen de 3 is, denk ik, iets te groot voor drempels of voor een beveiligde oversteek met hekken. Een doorlopende witte streep kan niet omdat auto's vanuit de zijstraten naar het andere rijvak moeten kunnen. Dus: verkeer verplichten tot traag rijden (30km/u). Hoe? Extra signalisatie? Er zijn ongetwijfeld verkeersdeskundigen die daarvoor efficiënte oplossingen kunnen bedenken.
1
S'inscrire pour soutenir

Pour poster un commentaire, tu dois d'abord t'inscrire

Se connecter

Réactions

Het is inderdaad gevaarlijk voor voetgangers en fietsers om hier de Genkersteenweg over te steken. Ter hoogte van de Zandstraat en Bijvennestraat zijn er oversteekplaatsen voor fietsers, maar deze zijn onveilig door het drukke verkeer op de steenweg, waardoor oversteken vaak enkel mogelijk is als automobilisten stoppen om je door te laten. Oplossing is volgens mij een oversteekplaats met middenberm en omegabeugels, zoals aanwezig ter hoogte van de kruising met de Brugstraat (Hasselt) en Halveweg (Genk).