home-page

Nieuws

Nieuws

Veilig onderweg in het Verkeer

12-09-2023

Het recht op vlotte, veilige en comfortabele verplaatsingen is van groot belang in onze snel veranderende wereld. En ons verplaatsen, dat doen we steeds anders:

Een nieuw Vlaams fietsplan dat gemotoriseerd verkeer rond scholen beperkt en het fietsgebruik wil verdubbelen (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/04/04/fietsbeleidplan/). De helft van de bedrijven meldt dat werknemers hun pendelgedrag in de afgelopen drie jaar hebben aangepast (https://bpact.be/portfolio/in-de-helft-van-de-bedrijven-hebben-werknemers-hun-pendelgedrag-aangepast-door-de-energiecrisis/). Combi-mobiliteit wint aan populariteit, waarbij reizigers gemakkelijker tussen verschillende vervoersmiddelen kunnen overstappen (https://nl.planet-business.be/mobiliteit/debat-we-gaan-voluit-voor-een-slimme-duurzame-en-geconnecteerde-combimobiliteit/).

Maar, we voelen ons niet altijd veilig. Zowel fietsers (1 op 3) als automobilisten (1 op 4) ervaren regelmatig gevaarlijke situaties op de weg (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/04/21/fietsers-automobilisten-vsv-campagne/).

Hoe ervaar jij jouw verplaatsing?

Om de veiligheid in het verkeer bij langzamere verplaatsingen te verbeteren, willen we alle Belgen een stem geven. Samen brengen we in kaart wat goed gaat en waar verbetering nodig is.

Wat gebeurt er met jouw stem?

Jouw stem helpt ons om trage weggebruikers een krachtigere stem te geven. We delen de resultaten met Belgische overheden op alle niveaus zoals de gemeenten, de provincies en de gewesten.

Laat je stem horen

Voor partners: hoe kan jij helpen?

Jij kan jouw steentje bijdragen door bereik te creëren of als sponsor onze mogelijkheden te vergroten!

Ontdek hoe je kan helpen als overheid Ontdek hoe je kan helpen als vereniging of organisatie Ontdek hoe kan helpen als bedrijf